Δεν καλύπτει ο ΕΛΓΑ τα προβλήματα ακαρπίας σε Πέλλα και Ημαθία

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

 

Σοβαρά προβλήματα υποστηρίζουν ότι αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί σε Ημαθία και Πέλλα από το φαινόμενο της ακαρπίας στα δέντρα. Όπως υποστηρίζουν οι κακές καιρικές συνθήκες Μαρτίου και Απριλίου συνέβαλλαν να δημιουργηθούν ζημίες σε αρκετές περιοχές και σε πολλές ποικιλίες ροδάκινων, νεκταρινιών και δαμάσκηνων. Όπως αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο Γεωπόνος του Αγροτικού Συνενταιρισμού (Α.Σ.) Μελίκης κ. Δημήτρης Τζουνόπουλος, «όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία τόσο γίνονται πιο ορατά τα προβλήματα».Όσον αφορά το αίτιο που δημιούργησε την ακαρπία, ο κ. Τζουνόπουλος μας απάντησε ότι «οφείλεται κυρίως στην υγρασία. Ένα ακόμη πρόβλημα που δημιουργήθηκε είναι και οι μικροκαρπίες. Αναμένουμε να ανακοινώσει ο ΕΛΓΑ τις ημερομηνίες για να κατατεθούν οι δηλώσεις ζημιάς». 

Ωστόσο σε επικοινωνία που είχε ο ΑγροΤύπος με εκπροσώπους του ΕΛΓΑ μας ανέφεραν ότι «στην περιοχή παρατηρήθηκε ελλιπής γονιμοποίηση και καρπόπτωση λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά αυτά δεν τα καλύπτει ασφαλιστικά ο Οργανισμός».


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright  2010 - 2020  ioannidis.gr